skip to Main Content

Godinnenverhalen

Machteloos t.a.v. een wereld in verwarring en hopeloze polarisatie ging Mirjam Mare op zoek naar antwoorden. Wat te doen zonder zelf in cynisme, wanhoop of gelatenheid te vervallen? De huidige tijd vraagt om voorbeelden van oerkracht en inventiviteit; om verhalen die perspectief bieden.

Mirjam Mare diept deze oerkracht op uit eeuwenoude mythologische verhalen over vrouwenkracht, metaforen die onszelf, ons leven spiegelen. Over woeste godinnen en doodgewone stervelingen die dicht bij hun hart blijven, die het onmenselijke doen. Omdat het moet. Haar verhalen worden doorweven met muziek van componist en arrangeur Wolfram Reisiger op piano.

FREYJA

En hoe ze het Vuurjuweel verwierf

Een oeroude vertelling uit de oude Noordse mythologie. De bloedmooie Noordse godin Freyja, vrouwe onder de vrouwen, slaapt met vier afzichtelijke, maar zeer machtige dwergen. Alleen zo kan zij de Brisingamen, het vuurjuweel, tot leven wekken. Vuur, water, aarde en lucht vragen ieder hun prijs… 

Voor Mirjam reflecteert dit verhaal de angst voor onze eigen onmetelijke kracht, en de creatieve energie die schuilt in onze seksualiteit. Het verhaal wordt op een bijzondere manier muzikaal begeleid door Wolfram Reisiger

INANNA

En haar reis naar de onderwereld

Een verhaal uit één van de oudste en boeiendste mythes ter wereld. De Sumerische godin Inanna, die alles had wat je maar wensen kon, op het toppunt van haar roem, hoort de kermende roep van haar zuster Ereshkigal, heerseres van de onderwereld. Het schrijnt en krabt aan haar ziel en ze besluit af te dalen door de zeven poorten, waarbij ze even zo vaak een stuk van haar macht moet afgeven. Geheel naakt komt ze voor haar monsterlijke zuster te staan.

Dit verhaal gaat over de duistere kanten in jezelf die je eigenlijk het liefst diep wegstopt. Durf je die lagen op te zoeken, aan te kijken, te ondergaan?

EEN UNIEKE SAMENWERKING: INANNA: VERHAAL – KLANKCONCERT

Beleef Inanna’s reis naar de onderwereld. Door de combinatie van het verhaal met helende oerklanken kun je gaan ervaren wat deze mythe en haar archetypische beelden jou in deze tijd te vertellen heeft. Vervolgens krijg je de ruimte om deze ervaring d.m.v. een workshop te delen met anderen, waardoor haar/jouw reis zich nog verder kan verdiepen.

Ervaar de kracht die kwetsbaarheid ook in zich heeft. Je zult er achterkomen dat Inanna’s reis naar de onderwereld ook voor jou na 3000 jaar nog een krachtige begeleiding vormt in de huidige tijd.

Deze bijzondere beleving van verhaal en klank wordt verzorgd door een goede collega van Mirjam Mare en haar muzikanten:

Brigitta Oudega:  Zij vertelt met veel passie het verhaal. Ze gelooft in de transformerende werking van verhalen.

Anne en Jacintha van Inresonantie.nl:  Zij geven al jaren klankhealingsconcerten en geven nu klank aan dit verhaal.

   

Kijk op facebook: Het Andere Verhaal

Data: 2 april 14.00 tot 17.00 Stichting IEP Bergen

Kosten: 25 euro voor het verhaal én het klankconcert

Aanmelding: Brigitta.Oudega@hetnet.nl

Back To Top