Ga naar hoofdinhoud

Reacties voorstellingen

 

Picasso heeft eens gezegd: Als ik een zon nodig heb, schilder ik een gele vlek. Er zijn mensen die van een gele vlek een zon maken.
Een bewonderaar


Graag wil ik je enorm bedanken voor je geweldige performance gisteravond !k heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord van mijn collega’s. Dat men geboeid was bleek ook wel uit de volkomen stilte in de kamer (erbuiten helaas niet…) en het feit dat niemand zat te draaien in zijn stoel. Het werd een bijzonder geslaagde avond, mede door jouw verhalen en vooral de manier waarop ze werden verteld. Je bent een echte artiest. Nogmaals dank!
Loes van der Kolk, N.V. Nutricia


Ha, grote artiest, met veel plezier heb ik je voorstelling meegenoten. Dank voor je inspiratie. Je was heel boeiend!!
Ank Meyer


Niet alleen waarop, maar ook de keuze van je verhalen troffen mij, ik was diep ontroerd, zat gelukkig achterin zodat andere mijn traantjes niet konden zien, want dat doe ik liever niet zo openlijk. Later heb ik je dat boekje van Weinreb gegeven, waarin ook staat dat je in een eeuwenoude traditie staat die het wezenlijke van de mens raakt. Voor mij was het een waardige afsluiting van het thema de kracht van het woord.(de kracht van het verhaal)
Henk Wuister


Dag verhalenvrouw, Met dit berichtje wil ik u heel erg bedanken voor alweer een prachtige vertelmiddag. Helaas was ik niet in de gelegenheid om even persoonlijk te bedanken (ik moest rap weg naar het station om naar mijn werk te gaan). Bij een volgende vertelvoorstelling van u wil ik er zeker weer bij zijn.
Loes Hoogeboom


Ik heb je voorstelling in de Speeldoos in Vught ‘meegemaakt’ – het is niet ‘zien’ of ‘horen’, maar mee-maken. Ik ben nog steeds onder de indruk van de manier waarop je iedere persoon zo consequent op zijn of haar eigen manier en eigen sfeer neerzette. Wat daarbij heel veel indruk maakte dat waren je ogen. Ik heb dat na de voorstelling ook al tegen je gezegd, maar je ogen waren bij iedere persoon anders. aan je ogen kon ik zien wie je was op dat moment. Heel bijzonder, heel ontroerend en heel indrukwekkend!
AnneMargriet Veldhorst.


Enkele reacties van de toeschouwers van Het vierde Heerhugowaardse Verte!festival!: ‘ Ik heb geweldig genoten van deze zeer getalenteerde vertelster. En ook van het zeer gemeleerde publiek en de verhalen die daaruit kwamen. En het koor dat er goed bij aansloot. Hopelijk tot het vertelfestival van volgend jaar’ ‘ Wat heerlijk om naar deze beeldende verstelster te luisteren. Ik ben even weggeweest naar China en Turkije in een paar uur tijd. Prachtig, wat heerlijk ontspannen is dit. Ook de sfeer van deze plek en de verzorging en de zang!!’ ‘ Fantastisch, zeker voor herhaling vatbaar!!!’ ‘ Genoten, zo boeiend. Je zit enorm in het verhaal, ook de persoonlijke verhalen van de gasten maakten het zéér bijzonder’ ‘ De gezelligste zondagmiddag sinds jáááááren! Ik voelde me zo thuis en verbonden met al deze vrouwen uit verschillende culturen. Het koor was zó enthousiasmerend, de vertelster nam me zó mee dat ik m’n eigen kleine leventje even vergat, alsof ik op reis was. Kortom Grandioso Fantastico!!!’ ‘ Deze middag is voor mij een hele inspirerende middag geworden. Het vertellen was heel boeiend en de samenwerking met de andere vrouwen maakte het heel bijzonder.’ ‘ Mirjam: geweldige verstelster, boeiend, grappig. Ik hoop dit zeker nog vaker mee te maken’

En tot slot mijn commentaar ‘ Mirjam Mare is een verstelster van grote klasse! Briljant qua timing, mimiek, fysiek en stem. Levendig, dynamisch, goed inspelend op het publiek. Prima opbouw van verhalen en binnen elk verhaal goede spanningsopbouw en typering van personages. De verhalen waren juweeltjes en sloten helemaal aan bij het publiek van vrouwen, bestaande uit zo’n 10 (!) nationaliteiten. Ze gebruikte een mooi Turks sprookje over de vriendschap tussen een meisje en een oude eik als opmaat, om de aanwezige vrouwen te vragen naar verhalen over hun wortels. Daar kwamen schitterende, humoristische en ontroerende verhalen uit. De algehele sfeer was heel bijzonder, mede door het enthousiasmerende koor uit Den Helder, de intimiteit, de inzet van de medewerksters en niet te vergeten de heerlijke hapjes in de pauze. Een hartverwarmende, grandioze afsluiting van dit 4e vertelfestival!’
Irene Scheltes, projectleider Het vierde Heerhugowaardse Verte!festival!


Wij vonden het een kroon op de dag om met jouw vertelling het congres te mogen afsluiten.
Anne Willems, Manager Loket Vroeghulp, Kind en Jeugd Regio Midden Brabant


Bij deze wil ik je nogmaals danken voor je indrukwekkende optreden afgelopen vrijdag. Ik vond de verhalen machtig mooi en het was gewoon moeilijk uit de magische sfeer te komen. Het was een prachtige ervaring voor ons. Na het bezoek aan jou stond op ons programma een bezoek aan het Jeroen Bosch Art Centre. We zijn daar echter niet meer toe gekomen. We waren allemaal zo onder de indruk en het bleek zo intensief te zijn geweest voor iedereen dat we een kroegje zijn ingedoken en daarna hebben we nog wat door Den Bosch gelopen. We wilden de sfeer wat vasthouden en daar paste even geen museumbezoek bij. Van alle anderen hoorde ik alleen positieve reacties.
Hanneke Raven, GGZ Oost Brabant


Beste Mirjam Mare U vertelde laatst een verhaal over de ‘dolfijn prins’ op het R.O.C. Amsterdam. Ik wou even vertellen dat ik het een zeer mooi geheel vond en ik er helemaal in zat! Nog veel plezier met verhalen vertellen, ik vind het een mooi beroep!
Nynke Raben, ROC Amsterdam


Na de voorstelling lof alom van de bezoekers over de productie die we met zijn allen gemaakt hebben. Ruim 1100 bezoekers en ik heb nog geen negatief woord over de voorstelling gehoord. Sfeervol, oog voor detail, gevarieerd, goede afstemming etc……maar vooral ook word jij als vertelster erg geprezen om jouw vertelkunst en uitbeelding van typetjes. Mirjam, ik heb veel waardering voor jouw prestatie. Ik weet dat je heel en heel veel gedaan hebt om er iets moois van te maken. De geldelijke beloning is daar maar een magere afspiegeling van. Heel erg bedankt voor jouw inzet en voor de zeer prettige samenwerking. Sukses met jouw verdere carrière en ik zou zeggen tot ziens in Noord-Limburg.
Gé van den Heuvel, Venloos Symfonie Orkest


Ik hoorde van alle kanten dat men heeft genoten van jouw verhalen, en dat het, ik citeer “gewoon niet beter had gekund. Het was perfect!”. Heerlijk toch? Heel veel dank voor jullie bijdrage!
Maithe Hulskamp, Gemeentelijk Gymnasium Hilversum


Wij vonden het ook een zeer prettig en bijzonder moment. Collega’s reageren ook vandaag, heel enthousiast. De verhalen, je performance en je soepele houding vooraf en nadien hebben indruk gemaakt.
Angelique Mathon, Uitgeverij Malmberg


Gisteravond zat ik in het publiek op de Verhalenboot, tijdens jouw optreden. Ik wil je laten weten dat ik erg van je verhalen “genoten” heb. Voor mij stak het laatste verhaal wel met kop en schouders boven de andere uit. Anders dan in de verhalen daarvoor, merkte ik dat ik wel naar je keek, daar op het podium, maar je niet bewust heb gezien. Dat kon ook niet want ik lag zelf in die smerige kelder waar zich alles afspeelde en het licht was daar, zoals jij weet, bepaald beroerd, zeker in de eerste helft van het verhaal. Ik heb het overleefd, dat wel, maar veel scheelde het niet. Dank je wel, mooie zondag verder.
Eric Lammers, Amersfoort


Langs deze weg nogmaals mijn heel hartelijke dank voor je fascinerende optreden voor mijn jaarclub in Beukenrode. We hebben ervan genoten en het viel exact zo uit als ik het mij bij ons eerste contact had voorgesteld. De ongekende stilte die je bij het gezelschap teweeg wist te brengen was het duidelijkste bewijs van je prestatie, want dat lukt al sinds vele jaren eigenlijk niemand bij dit lawaaiige geheel. Ik hoop dat ook jij ervan hebt genoten.
Alexander Vreede, Studieclub Rubayat


Het was geweldig, en jij bent het zeker! Het was zo ontzettend leuk, en we zijn je zo dankbaar voor het grote aandeel die jij daarin gehad hebt. Tjee, wat ben jij goed! Echt zo van genoten en dan alles nog eromheen wat je voor ons deed, echt super. Echt een aanvulling op ons feest. Heel veel dank,
Liefs John en Gitty


Beste Mirjam en Wolfram,
Het optreden van jullie op deze ochtend was een succes! Het was zo goed afgestemd op elkaar: de stem en de piano, de intensiteit, de snelheid en de afwezigheid van geluid. Het was erg mooi.

Vrienden Theaters Tilburg


Hiermee willen wij je nogmaals bedanken voor de geweldige voorstelling en workshop tijdens de Salonmiddag. We hebben alleen maar zeer positieve reacties gekregen. Een heerlijke, energie gevende start van ons seizoen. 
Wieta Jonker

Back To Top